Duyurular

Diş Tedavisinde İmplant Nedir?

3.06.2016 - 21:52:15
Diş Tedavisinde İmplant Nedir?

İmplantoloji

İmplant; kaybedilen dişlerin yerine, çene kemiğinin içine suni diş kökü koyma ve bunun üzerine diş yapma işlemidir. Suni diş kökleri yani implantlar genellikle titanyumdan yapılır. Doku dostu olduklarından genellikle hiçbir allerjik reaksiyona sebeb vermezler. Uzun yıllar boyu ağızda hizmet ederler..
Özellikle tek diş eksikliğinde yandaki dişlere zarar vermeden yapılması, diş implantlarının en büyük avantajıdır. Estetik olarak oldukça tatmin edici olması ve doğal görünmesi köprüye göre yine başka birer avantajdır.
 
Birden fazla diş eksiklerinde de yine implantlar en ideal çözümdür. Çünki mevcut dişler korunmuş ve yanlarına implant konarak aynı zamanda çiğneme kuvvetine karşı desteklenmiş olur. Aynı zamanda hastanın fonksiyon ve estetiğide giderilir.
 
 Hastanın hiç dişi yoksa; bu durumda da hastaya sabit diş yapmak yada hastanın durumuna göre takma dişini stabil hale getirmek mümkündür.
Diş çekiminin gerekli olduğu durumlarda hemen çekilen dişin yerine implant koymak mümkün olabilmektedir. Ancak akut iltihabi durumlar ve yetersiz kemik yapısı varsa yapılamayabilir.bu tür durumlar yoksa ve kemik yapısı uygunsa çekim yapılan yere implantı uygulamak en uygun seçenektir ve kemik erimeside böylelikle engellenmiş olacaktır.
İmplant dişler genelde iki aşamalı olarak yapılır. Önce çene kemiğine yerleştirilir ve genelde üst çenede 3 ay alt çenede 2 ay kadar kemikle kaynaşması için beklenir. Daha sonra üst yapıları yapılır ve normal bir diş halini alır.
Her hastaya implant yapılabilir mi?
Evet, her hastaya implant yaparak diş eksikliğini girdermek mümkün olabilir. ancak kişinin sağlıklı olması, genel bir hastalığı varsa kontrol altında olması gerekmektedir. Bir de implant yapılacak bölgenin anatomik olarak uygun olması gerekmektedir.
Her yaşta implant yapılabilir mi?
Gençlerde en azından 18 yaşının doldurulmasını beklemek daha uygun olur. İmplant uygulamanın üst sınırı yoktur.
İmplant yapılması uygun olmayanlar;
Konrol altında olmayan diabet(şeker) hastalarında, romatizmal kalp hastalığı olan bireylerde,genel durumu kötü olan hastalarda,aşırı allerjik olan bireylerde…
İmplantta başarı;
İmplantların başarısı için, kişinin genel sağlığının iyi olması, doğru teşhiş konması, hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun teşhis konması, implantlar uygulandıktan sonra iyi bir ağız hijyeni sağlanması, sigara içilmemesi implantın önrünü ve başarısını etkilemektedir. Genellikle iyi bakıldıkları takdirde çok uzun müddet hatta ömür boyu bize hizmet ederler. Günümüzde başarı oranı yüzde doksanların üzerindedir.
Detaylı Bilgi için Diş Doktoru Zafer AYHAN web sitesi www.zaferayhan.com ziyaret edebilirsiniz.
Bu haber 4906 kişi tarafından okundu.

EN SON EKLENENLER

YORUMLAR

Henüz yorum eklenmemiş.

YORUM YAZ

Reklamlar